Baumit Baumacol Basic csemperagasztó ár: 1 210 Ft

Home/Építőanyag, Új termékek/Baumit Baumacol Basic csemperagasztó ár: 1 210 Ft

Project Description

Alkalmazható: Betonra, cementesztrichre, cementbázisú vakolatra, könnyűbetonra

Az alaptermék por alakú, élelmiszerbarát, víz- és fagyálló, javított minőségű vékonyágyas ragasztó, kerámia fali és padló csempékhez. Egyszerű feldolgozás.
Cementbázisú, por alakú, élelmiszerbarát, víz-, és fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, vékonyágyazású ragasztóhabarcs.

Összetétel: Cement, szerves kötőanyag, homok, adalékszerek

Felhasználás:
Kis és közepes méretű, 3-25% vízfelvételű kerámia burkolólapok (500 cm-ig) ragasztására beltérben cementbázisú aljzatokra.
Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza, festék- és leválasztó-szer részektől mentes, olaj és zsírmentes. Nem lehet víztaszító.

Nem alkalmas: Fémre, fára, műanyagra, gipszes alapfelületre és minden olyan cementbázisú aljzatra, melynek zsugorodása még nem fejeződött be.

A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású gépi keverővel kb. 3 percen át csomómentes masszává keverjük, 15 percig hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!
Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a Baumacol Basic ragasztót fogazott glettvassal 45-60° egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a felületre és a burkolólapokat ragasztási időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Lapok beágyazódásának mértéke a ragasztóágyba legalább 65 %-os legyen. Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt.

Utókezelés: az elkészült burkolatot kb. 24 óráig védjük a mechanikai terheléstől.
A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt.
Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Egyéb adalékszerek– pl. fagyásgátló – hozzákeverése tilos!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni!
Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.
Javasolt szerszám: elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, kőműveskanál, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen.

Project Details